Parhaat koripalloaiheiset pelit

Erilaiset koripalloaiheiset pelit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina Suomessakin. Pelit voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: heittopeleihin ja joukkuepeleihin. Heittopeleissä on nimensä mukaisesti tarkoitus heittää koreja ja joukkuepelissä puolestaan ohjata kokonaista koripallotiimiä. Kun katselee, minkälaisia netissä pelattavia online-pelejä on tarjolla, huomaa varsin pian, että enemmistö peleistä on pelkkää korinheittoa. Tähän on varmasti useampiakin syitä, mutta korinheittopelin tekeminen on ainakin paljon yksinkertaisempaa kuin joukkuepelin.

Heitä kori toisensa jälkeen

Korinheittopelit ovat myös nopeatempoisia, ja niistä on helppo tehdä sellaisia, että pelaaminen onnistuu hyvin, vaikkei tuntisi koripallon sääntöjä. Näitä korinheittopelejä löytää mm. sivustoilta oyunlar1.com, shockwave.com ja bgames.com.Sivustot tarjoavat hieman erityyppisiä pelejä: Oyunlar1:n pelissä on varsin realistiset grafiikat, ja itse pelikin vaatii omaksumista ja harjoittelua. Ei siis ehkä aivan aloittelijoille soveltuva pelisivusto. Shockwave käyttää puolestaan hyväksi 3D-tekniikkaa varsin edistyneellä tavalla. Bgames-palvelun suola on sen sijaan moninpelimahdollisuus, jonka ansiosta voit pelata koripalloa myös kavereidesi kesken.

Joukkuepelit haastavat monipuolisemmin

Edellä mainitut koripallonheittopelit ovat ihan hauskoja, ja ne on helppo omaksua, mutta jos koripalloilun parissa haluaa kokea hieman haasteellisempia pelihetkiä, voi olla hyvä idea kokeilla joskus kunnon korispelejä, joissa voit ohjata kokonaista joukkuetta: voit korin heittämisen lisäksi myös puolustaa ja syöttää, ja tehdä paljon muutakin sellaista, mikä kuulu oikeasti mukaan peliin.Suosittuja sivustoja, joista löytyy koko tiimin koripallopelejä, ovat mm. teampolis.com, kongregate.com sekä miniclip.com. Teampolis ja Kongregate ovat ihan kelvollisia sivustoja, vaikka esim. jälkimmäisen grafiikat eivät ole mitenkään erityisen hyviä. Miniclipissä voi puolestaan pelata kansainvälistä koripalloa valitsemalla maanjoukkueen, jonka väreissä haluaa pelata.Yllä mainitut pelipalvelut ovat muuten täysin ilmaisia, joten niitä on helppo kokeilla vaikka ei erityisemmin olisikaan kokemusta koripallopeleistä. Tämä pätee erityisesti korinheittopeleihin, sillä jokainen on varmasti joskus kokeillut korien heittämistä muutenkin. Jos koripallo kiinnostaa enemmänkin, tai jos olet jopa joskus pelannutkin sitä, saattaa taas tiimipelaaminen olla varsin antoisa kokemus. Netistä löytyy runsaasti erilaisia pelejä. Koripallon lisäksi tarjolla on paljon tietysti myös muita palloilulajeja sovellettuna selainpeleiksi.